Onze Gemeente

 

VISIE

De Filadelfia Gemeente Wapenveld is een kerkgemeenschap. Ons doel is om de mensen bekend te maken met het evangelie, de blijde boodschap van Jezus Christus, de Zoon van God. Jezus heeft ervoor gezorgd dat wij in volkomen geestelijke vrijheid en in harmonie met God kunnen leven. In de Bijbel, het boek van God aan de mensheid, staat beschreven hoe Jezus dit heeft gedaan en hoe je als mens tot die vrijheid kunt komen.

De Filadelfia Gemeente Wapenveld probeert ondermeer haar doel te bereiken door iedere zondagochtend openbare bijeenkomsten te houden waarin het Woord van God wordt uitgelegd. Naast de uitleg van het Woord is er ook veel gelegenheid om samen te zingen en te bidden. Na afloop van de bijeenkomsten is er nog volop gelegenheid om met elkaar na te praten en contacten te leggen. Koffie en thee staan voor u klaar.

Kinderen nemen bij ons een belangrijke plaats in. Tijdens de bijeenkomsten op de zondagochtenden is er een programma dat speciaal op hen is afgestemd.

Op de dinsdagmiddagen is er een Bijbelclub waar alle kinderen uit Wapenveld en omgeving van harte welkom zijn. De kinderen, van 4 tot 12 jaar, worden hier bekend gemaakt met de grote liefde van de Here Jezus. Dit gebeurt door middel van zang en muziek, verhalen, creatief bezig zijn en nog veel meer dingen die de blijde boodschap van Jezus Christus voor kinderen heel begrijpelijk maken.

Daarnaast organiseren wij tieneravonden, Bijbelstudies voor volwassenen, huiskringen (waaronder een speciale kring voor jong volwassenen) en gebedsavonden.

 

ANBI

Het ANBI-portaal voor onze gemeente is online!

image
 

Geschiedenis

In 1969 werden er in Hattem door enthousiaste leden van de plaatselijke baptistengemeente opwekkingssamenkomsten belegd. Toen bleek dat de meerderheid van de kerkenraad van de baptisten het enthousiasme niet deelde, werden de bijeenkomsten voortaan belegd in een garage aan de Kwartelweg in Wapenveld. Er ontstond een gemeente, de Filadelfiagemeente, die een eigen gebouw heeft aan de Vinkenweg en lid is van de Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten VPE.

 

Zending

De Zendingscommissie ondersteunt 4 projecten:
- Open Doors,
- De Schuilplaats in Albanië, en
- Brazilië Zending (de familie Bringsken).